Antena 3 CNN Externe Locul în care 1 MB de internet costă 9 euro, în cazul în care activăm roamingul | Metoda prin care putem să plătim mai puțin

Locul în care 1 MB de internet costă 9 euro, în cazul în care activăm roamingul | Metoda prin care putem să plătim mai puțin

Există locuri în care accesul la internet prin serviciul roaming a crescut substanțial. Din fericire, pot fi utillizate și alte metode mai puțin costisitoare, în acest caz.

Locul în care 1 MB de internet costă 9 euro, în cazul în care activăm roamingul | Metoda prin care putem să plătim mai puțin
Sursa foto: Pixabay.com/terimakasih0
de Georgiana Adam    |    30 Mar 2024   •   10:00

Un telefon mobil nu poate fi folosit în străinătate utilizând numărul pe care îl folosim în România dacă nu avem serviciul de roaming activitat.

Prin roaming se înțelege serviciul care ne permite să folosim cartela și internetul pentru a comunica atunci când plecăm în străinătate.

Cu toate acestea, există locuri în care serviciul de roaming este extrem de scump. Spre exemplu, poate doar câteva minute pe Instagram, 1 MB de internet costă 9 euro.

Locul în care 1 MB de internet costă 9 euro

Spre exemplu, în țările din afara Uniunii Europene, o cartelă cu 5 GB de internet pentru Emiratele Arabe Unite costă în jur 13 dolari.

În Statele Unite, 1 MB de internet poate costa chiar și 9 euro, iar o cartelă cu 5 GB de internet costă 16 dolari.

În Iordania, o cartelă cu 5GB de internet poate costa chiar și de 20 de dolari.

Există, însă, și alte variante. Spre exemplu, în locul serviciului de roaming putem alege cartela e-Sim.

Este varianta cea mai puțin costisitoare atât din punctul de vedere al accesibilităţii, precum și din punct de vedere al costurilor atunci când călătorim, mai ales în afara spaţiului european. 

Înainte de a achiziționa cartela e-Sim, trebuie să vă asigurați că telefonul dispune de două intrări de cartelă.

Pentru a accesa această cartelă este nevoie de scanarea unui cod QR și de instalarea unei aplicații, în funcție de operatorul ales, notează observatornews.ro.

 

 

×
Subiecte în articol: e-sim roaming
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close